Carmela Bogman

Carmela Bogman –Kunst en Vormgeving in de openbare ruimte-

Carmela Bogman werd in 1978 geboren in het zuiden van het land. Na de middelbare school volgde zij haar opleiding aan de Design Academy Eindhoven waar zij afstudeerde bij de richting Man and Leisure. Tijdens haar studie aan de Design Academy Eindhoven woonde ze een half jaar in Rovaniemi en leerde zij de basics van het Fins ontwerp. Gedurende haar stage bij bureau Alle Hosper werd haar liefde voor de openbare ruimte aangewakkerd en met haar afstudeerproject Urban Jewellery en Gestrikt waagde zij de stap in de wereld van de openbare ruimte.

breijeeigenboomhutmozaiekvanelfaroeq

Links boven: Het Mozaik van El Faroeq , Rechts boven :Brei je eigen boomhut

De ontwerpen van Carmela Bogman laveren tussen kunst en design en betrekken de mens bij de openbare ruimte. Haar projecten variëren van een gebiedsvisie voor een nieuwe
N-weg tot een workshop boomhutten breien. Alle projecten beginnen met een uitgebreid onderzoek in het betreffende gebied, gericht op de aanwezige landschappelijke elementen, de bewoners en de cultuurhistorie.

vreemdevogels

heuvelparadijs

Links boven : Heuvel paradijs , rechts boven : Vreemde vogels

De uitkomst van het project is van tevoren nietvoorspelbaar, dit hangt volledig af van de locatie. In haar projecten werk zij veel samen met professionals uit andere werkgebieden zoals de landschapsarchitectuur, waaronder Bureau Alle Hosper, Blom-Moors en Bureau V-eld.

Wilt u meer werk van Carmela zien? bekijk haar website ; www.carmelabogman.nl

Ik hoop met mijn bijdrage aan het project Complex 507 de bewoners een stukje gelukkiger te maken en de wijk een mooiere uitstraling te geven.

Wat maakte Carmela voor  complex 507 ? Boomhekjes en pergola en Het Geheimzinnige straatmeubel